main logo
629

A fost deschis Azilul din Ceadâr-Lunga, construit cu susţinerea Turciei

Un nou bloc al Azilului de bătrâni din Ceadîr-Lunga a fost deschis astăzi, în prezenţa unei delegaţii de oficiali din Turcia. Instituţia va purta numele soţiei preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, care s-a aflat în UTA Gagauz-Yeri, în cadrul vizitei oficiale în Republica Moldova.

A fost deschis Azilul din Ceadîr-Lunga, construit cu susţinerea Turciei

„Azilul „Emine Erdoğan” este un proiect realizat pentru oamenii în etate, faţă de care autorităţile au o atitudine specială. Am finalizat construcţia acestui azil în timp util, pe parcursul unui an, datorită susţinerii partenerilor noştri din Turcia”, a declarat la ceremonia de inaugurare a Azilului Vadim Ceban, prim-viceguvernatorul autonomiei găgăuze, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Instituţia din Ceadîr-Lunga a fost edificată în urma unei înţelegeri de colaborare între Executivul de la Comrat şi Primăria oraşului Altındağ, care face parte din provincia Ankara din Turcia.

Prezent la deschiderea Azilului, Veysel Tiryaki, primarul oraşului Altındağ, a menţionat buna cooperare cu autorităţile din UTA Gagauz-Yeri. „Avem un parteneriat eficient care ne permite realizarea mai multor proiecte sociale importante pentru regiune”, a specificat Veysel Tiryaki.

Azilul de la Ceadîr-Lunga va putea găzdui 32 de beneficiari. Încăperile au fost amenajate cu grupuri sanitare, spaţiu pentru odihnă şi asistenţă medicală, mobilier nou, potrivit şi pentru persoanele imobilizate etc.

Suma investiţiei oferite de partenerii din Turcia a constituit 500 de mii de euro. Asta după ce în primăvara anului curent Legislativul de la Chişinău a decis ca antreprenorul care s-a ocupat de construcţia Azilului de bătrâni din Ceadîr-Lunga să fie scutit de plata taxelor vamale şi de taxa pe valoare adăugată la importul materialelor şi serviciilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării