main logo
446

A discutat Dodon despre profesorii turci cu Erdogan la New York sau nu

În cadrul vizitei sale la New York, preşedintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere şi cu preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.

A discutat Dodon despre profesorii turci cu Erdogan la New York sau nuFoto: facebook/ Igor Dodon

În cadrul discuțiilor dintre cei doi, Dodon i-a adus doar mulțumiri președintelui turc pentru donațiile Turciei și susținerea financiară în procesul de renovare a clădirii Președinției, dar a uitat să menționeze despre profesorii expulzați transmite Știri.md.

„Am trecut în revistă relațiile bilaterale și am constatat cu satisfacție realizarea Acordului de parteneriat strategic, semnat în octombrie 2018, în cadrul vizitei oficiale a domnului Erdoğan în Republica Moldova.

Am adus mulțumiri conducerii Turciei pentru acordarea asistenței țării noastre în realizarea mai multor proiecte, în special în Autonomia Găgăuză, dar și în procesul renovării clădirii Președinției.

În context, am abordat modul în care se desfășoară construcția stadionului de la Comrat, partea turcă dând asigurări că lucrările vor fi efectuate în termenii stabiliți.

Pe finalul întrevederii am discutat aspecte privind vizita oficială în Republica Turcia, pe care o voi întreprinde la finele anului curent”.

Știri.md reamintește că anterior, Dodon spunea că „la sigur” va discuta cu Erdogan despre profesorii  turci expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova acum un an. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării