main logo
723

30 de zile de la alegeri. Dodon: Săptămâna curentă voi semna decretul

În această săptămână ar putea fi convocată prima ședință a Legislativului.

30 de zile de la alegeri. Dodon: Săptămâna curentă voi semna decretul30 de zile de la alegeri. Dodon: Săptămâna curentă voi semna decretul

Despre aceasta a anunțat Igor Dodon la întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, transmite Știri.md

"I-am comunicat ambasadorului american despre faptul că, probabil, deja săptămâna curentă, voi semna Decretul cu privire la convocarea primei ședințe a noului Parlament", a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a discutat despre posibilele scenarii de creare a majorității parlamentare legitime și a formării ulterioare a Guvernului.

La data de 26 martie se fac 30 de zile de la alegerile parlamentare, termen în care, potrivit Constituției Republicii Moldova, șeful statului trebuie să convoace prima ședință a Parlamentului nou-ales.

Alegerile parlamentare s-au desfășurat pe 24 februarie 2019. În urma scrutinului, socialiștii au acumulat 35 de mandate, democrații 30, ACUM – 26, iar Partidul Șor – 7. În legislativ au acces și 3 independenți.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării