Comunicați țării o știre importantă!×
1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
2
265

3 deputați și ex-șeful de la Curtea de Conturi, înaintați la șefia ANRE

Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmîc și Eugen Carpov sunt candidații selectați pentru funcțiile vacante de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

3 deputați și ex-șeful de la Curtea de Conturi, înaintați la șefia ANRE

Comisia economie, buget și finanțe a desfășurat, astăzi, interviul de selectare candidaților, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Cei 4 candidați, care au obținut cel mai mare punctaj la concursul desfășurat, vor fi propuși plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Totodată, evaluând performanțele profesionale și manageriale ale candidaților la concurs, membrii Comisiei economie, buget și finanțe au constatat neacumularea punctajului necesar pentru selectarea candidatului la o funcție de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

La proba de interviu au fost admise 14 persoane. Este vorba de Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, Ștefan Creangă, Viorel Gamurar, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac, Veaceslav Untila, Eugen Carpov, Dan Bîrsă, Octavian Calmîc, Anatolie Zagorodnîi și Dumitru Suhoborcenco. Ulterior, o persoană și-a retras candidatura din concurs.

În calitate de observatori fără drept de vot, la interviul de selectare a candidaților pentru funcția de director al ANRE, au asistat reprezentanții Comunității Energetice, Delegației UE în Republica Moldova, Guvernului și Universității Tehnice a Moldovei.

Decizia Comisiei urmează a fi publicată pe site-ul Parlamentului.

UNIMEDIA amintește că Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru suplinirea a cinci funcții vacante de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 30 noiembrie 2018 – 16 ianuarie 2019.Amtinim că la prima etapă a concursului de selectare a dosarelor au fost admiși candidații Ion Candu, Oleg Popa, Constantin Bragoi, deputatul Ștefan Creangă, Viorel Gamurari, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Violina Șpac, Veaceslav Untila.

La data de 21 ianuarie, alte 9 persoane au fost admise la proba de interviu. Este vorba de Svetlana Zapșa, Eugen Carpov, Dan Bîrsă, Octavian Calmîc, Anatolie Zagorodnîi, Constantin Bragoi, Violina Șpac, Viorel Gamurar, Dumitru Suhoborcenco.

Potrivit fostului director al Consiliului de Administrație al ANRE, Victor Parlicov, actualul concurs pentru suplinirea mai multor funcții de directori la ANRE are drept scop numirea unor persoane loiale guvernării, iar numele acestora ar putea fi decise până la începerea campaniei electorale.

Toate cele 5 funcții de director au devenit vacante după ce foștii directori și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de Administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×
Citește și
article image
O fetiță de 7 ani din Moldova, câștigătoarea unui concurs din Slovenia
1
394
article image
Fiodor Ghelici pledează pentru anularea imunității parlamentare
1
189