main logo
407

2 oficiali străini vor vizita Chișinăul și Tiraspolul săptămâna aceasta

Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, va vizita Republica Moldova în perioada 17-19 septembrie. Acesta se va întâlni cu oficiali de rang înalt de la Chișinău și conducerea politică de la Tiraspol.

2 oficiali străini vor vizita Chișinăul și Tiraspolul săptămâna aceastaFoto: agora.md

Și Directorul General al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Christian Danielsson, va efectua o vizită la Chișinău în perioada 16-17 septembrie, pentru a discuta progresul reformelor în domeniile cheie ale Acordului de Asociere, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Misiunea OSCE anunță că Thomas Greminger se va axa pe avansarea procesului de reglementare transnistreană conform principiilor agreate de toate cele 57 de state participante la Consiliul Ministerial al OSCE de la Milano în decembrie 2018.

Thomas Greminger va discuta despre rolul pe care îl poate avea OSCE în asigurarea transparenței procesului de retragere și distrugere a munițiilor și armamentului rusesc, și în coordonarea asistenței financiare și tehnice oferite pentru facilitarea retragerii și distrugerii acestora. 

Christian Danielsson va avea întrevederi cu premierul Maia Sandu, șeful statului Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Oficialul european va mai purta discuții cu partenerii Instituției Financiare Internaționale, reprezentanții societății civile și comunității de afaceri.

Precizăm că Federația Rusă a spus că este gata să reia distrugerea munițiilor sale de la Cobasna.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării