main logo
462

15 oameni, pe o singură adresă la alegeri. Precizările CEC

Comisia Electorală Centrală a venit cu precizări privind cazul înregistrat în oraşul Codru, în ziua alegerilor locale noi din 20 mai.

15 oameni, pe o singură adresă la alegeri. Precizările CEC

La o secție de votare din Codru a fost constatată prezența în lista electorală a unui număr de 15 persoane cu reședința în același cămin de pe strada Costiujeni., transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Urmare a informațiilor Agenției Servicii Publice, în baza datelor din Registrul de stat al Populației, s-a constatat că cinci persoane (inclusiv proprietarul) din cele 15 de pe lista electorală sunt membrii unei familii. Prima înregistrare la această adresă a fost făcută în anul 1992, iar restul înregistrărilor în următorii ani.

Potrivit datelor furnizate de Agenția Servicii Publice, în perioada 1 martie – 30 aprilie 2018, în municipiul Chișinău și-au înregistrat reședința 387 de persoane, față de 442 de persoane înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017", se precizează într-un comunicat emis de CEC.

Comisia Electorală Centrală reiterează că cetățenii au posibilitatea să își verifice înainte de ziua alegerilor datele privind domiciliul/reședința la filialele Agenției Servicii Publice și în listele electorale, pentru a rezolva eventualele erori.

PUBLIKA.MD aminteşte că neregulile depistate în orăşelul Codru au fost depsitate de observatorii din partea Asociației "Promo-LEX".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării