main logo
349

101 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Mesajul lui Iurie Leancă

În urmă cu 101 ani, Basarabia s-a unit cu România pe 27 martie. La Sfatului Țării din Chișinău, în ședința din 27 martie 1918, rezoluția Blocului Moldovenesc a fost citită și votată declarația de Unire.

101 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Mesajul lui Leancă

Cu ocazia acestui eveniment, liderul PPEM, Iurie Leancă a transmis un mesaj, transmite Știri.md.

Potrivit lui, Unirea nu se face prin demagogii și promisiuni, dar prin strategii și în mod special, prin acțiuni concrete.

„Anume Victor Ponta și echipa sa au susținut necondiționat prin acțiuni concrete Republica Moldova (gazoduct, grădinițe, SMURD, investiții în obiective culturale). Din ianuarie curent ne-am unit forțele pentru a realiza integrarea națională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului, deoarece doar așa putem schimba radical într-o perioadă scurtă de timp viața cetățenilor noștri. Sunt onorat să fac parte din cea mai profesionistă echipă pentru alegerile în Parlamentul European din 26 mai 2019, anunțată astăzi de președintele Pro România, Victor Ponta.

Împreună în Parlamentul European vom pleda pentru ameliorarea calității vieții românilor de pe ambele maluri ale Prutului, vom contracara pericolele și provocările care vin din Est, vom promova cauza integrării Republicii Moldova în UE clădind astfel fundamentul pentru reunirea românilor. Mulțumesc ProRomânia pentru sprijinul și încrederea acordată. Doar prin unitate vom face auzită vocea noastră în Europa", a declarat Iurie Leancă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării