main logo
1612

Recomandările Primăriei Chișinău pentru cetățeni în contextul Codului Galben

În contextul avertizării meteorologice de Cod Galben de instabilitate atmosferică, ploi, grindină, descărcări electrice și intensificări ale vântului, anunțat de meteorologi pentru ziua de marți, 28 mai, Primăria municipiului Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții Capitalei să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea.

Recomandările Primăriei pentru cetățeni în contextul Codului GalbenFoto: Știri.md/Arhivă

Potrivit Primăriei Chișinău, pentru a preveni eventuale incidente ca urmare a condițiilor meteo cu precipitații abundente, cetățenii care se află în afara locuinței sunt îndemnați să fie prudenți la drum, să se adăpostească în locuri sigure și să evite aflarea sub copaci bătrâni, transmite Știri.md.

Iar automobiliști sunt îndemnați să fie prudenți la drum și să ocolească șantierele în lucru/drumurile aflate în reparație, pentru că se pot forma acumulări de apă și de pietriș.

„Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz. De asemenea, în cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, la numărul de telefon: (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112”, se arată în anunțul Primăriei Chișinău.

Știri.md amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică pentru astăzi, 28 mai.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării