main logo
5731

Primii fulgi și frig: Precizări privind ciclonul care lovește R. Moldova

Meteorologii prognozează răcirea timpului, în perioada 4-6 decembrie, iar odată cu aceasta vor cădea și primele ninsori.

Primii fulgi și frig: Precizări privind ciclonul care lovește R. MoldovaFoto: știri.md

Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a specificat pentru IPN că răcirea vremii și precipitațiile vor fi cauzate de un ciclon care se îndreaptă dinspre Oceanul Atlantic și va traversa partea de sud a Europei, transmite Știri.md.

„Precipitațiile vor cădea sub formă de ploaie și lapoviță. În zona de sud a Republicii Moldova, va fi mai mult sub formă de ploaie, iar în partea de nord – mai mult sub formă de lapoviță. 

Cantitățile de precipitații vor fi slabe până la moderate”, a precizat Ghenadii Roșca.

Responsabilul de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat a menționat că stratul de zăpadă va atinge 20 de centimetri la munte, în România.

În Republica Moldova nu va depăși 2 centimetri și se va topi foarte repede, pentru că temperaturile pe timp de zi vor fi pozitive.

Deși temperaturile de la începutul lunii decembrie sunt în limita normei pentru această perioadă a anului, cele de la sfârșitul lunii noiembrie au fost cu 7-8 grade mai ridicate, a precizat Ghenadii Roșca.

După 3 decembrie temperatura aerului va coborî, revenind la temperaturile normale pentru această perioadă. Pe timp de noapte, se așteaptă în jur de 0 grade, iar pe timp de zi temperatura aerului va oscila între +1 și +6 grade Celsius.

Citește și: Moldova: Câți centimetri ar putea avea stratul de zăpadă

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării