14 iulie, 08:240
543

Intră în vigoare Codul Galben de caniculă: Recomandările specialiștilor

14 iulie, 08:240
543

Astăzi, 14 iulie, intră în vigoare Codul Galben de vreme caniculară.

Intră în vigoare Codul Galben de caniculă: Recomandările specialiștilorFoto: agora.md

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 14-19 iulie pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33..+35°C, transmite Știri.md.

Specialiștii recomandă ca pe timp de caniculă să ne alimentăm și să ne hidratăm corespunzător.

Sfaturi pentru cetățeni în această perioadă:

Evitați mesele copioase, cu mai multe tipuri de alimente, bogate în grăsimi, amidon și zahăr. Acestea se digeră mai dificil și solicită mai mult efort din partea organismului.

– În schimb, susțineți organismul în procesul de răcorire, consumând mese simple, bogate în fructe și legume proaspete, care conțin apă. Consumați nu mai puțin de două porții de fructe și trei porții de legume proaspete în fiecare zi.

Evitați să consumați alcool – acesta deshidratează, mărește tensiunea arterială și împiedică organismul să lupte eficient cu canicula.

Limitați consumul băuturilor bogate în cofeină (ceaiul și cafeaua), întrucât acestea deshidratează, și consumați minimum 2-2,5 litri de apă pe zi.

Fiți atenți la temperatura băuturilor – nu este indicat să consumați băuturi foarte reci. Acestea au un efect de răcorire de scurtă durată, întrucât organismul trebuie să le încălzească până la temperatura sa internă, drept rezultat se generează căldură, iar senzația de răcoare dispare. În plus, aceste băuturi pot cauza apariția unor simptome de răceală.

Alegeți cu precauție alimentele de la raft, în special pe cele perisabile, precum ouăle, carnea, peștele, laptele și produsele lactate, maioneza, prăjiturile. Nu le cumpărați din locurile neautorizate sau din stradă. Dacă nu sunt verificate și păstrate corespunzător acestea pot fi sursa unor intoxicații alimentare severe.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 14-19 iulie pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33..+35°C, transmite Știri.md.

Specialiștii recomandă ca pe timp de caniculă să ne alimentăm și să ne hidratăm corespunzător.

Sfaturi pentru cetățeni în această perioadă:

Evitați mesele copioase, cu mai multe tipuri de alimente, bogate în grăsimi, amidon și zahăr. Acestea se digeră mai dificil și solicită mai mult efort din partea organismului.

– În schimb, susțineți organismul în procesul de răcorire, consumând mese simple, bogate în fructe și legume proaspete, care conțin apă. Consumați nu mai puțin de două porții de fructe și trei porții de legume proaspete în fiecare zi.

Evitați să consumați alcool – acesta deshidratează, mărește tensiunea arterială și împiedică organismul să lupte eficient cu canicula.

Limitați consumul băuturilor bogate în cofeină (ceaiul și cafeaua), întrucât acestea deshidratează, și consumați minimum 2-2,5 litri de apă pe zi.

Fiți atenți la temperatura băuturilor – nu este indicat să consumați băuturi foarte reci. Acestea au un efect de răcorire de scurtă durată, întrucât organismul trebuie să le încălzească până la temperatura sa internă, drept rezultat se generează căldură, iar senzația de răcoare dispare. În plus, aceste băuturi pot cauza apariția unor simptome de răceală.

Alegeți cu precauție alimentele de la raft, în special pe cele perisabile, precum ouăle, carnea, peștele, laptele și produsele lactate, maioneza, prăjiturile. Nu le cumpărați din locurile neautorizate sau din stradă. Dacă nu sunt verificate și păstrate corespunzător acestea pot fi sursa unor intoxicații alimentare severe.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate

Loading...

Loading...