main logo
2028

Cum va fi vremea de Paștele Blajinilor: Temperaturile prognozate

Săptămâna a fost posomorâtă, însă meteorologii promit că în cea mai mare parte a Republicii Moldova se va ivi soarele în weekend. Doar la nord câțiva stropi de ploaie se vor mai „reține” un pic.

Cum va fi vremea de Paștele Blajinilor: Temperaturile prognozateFoto: realitatea.md

În weekend, temperaturile nocturne vor oscila între +2 și +5 grade Celsius la nord. Ziua, mercurul din termometre va ajunge la cel mult +17 grade, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

În localitățile de la centrul țării sunt prognozate între +15 și +18 grade. Pe timp de noapte se vor înregistra minime de până la +3 grade Celsius.

Specialiștii afirmă că la sud se prevăd maxime termice de +20 de grade Celsius ziua. Noaptea, indicele din termometre va oscila între +4 și +7 grade.

Pentru luni, când într-o bună parte dintre localități se marchează Paștele Blajinilor, precipitații nu se prevăd. Temperaturile nocturne vor fi cuprinse între +3 și +8 grade Celsius, iar ziua vor fi între +15 și +20 de grade.

În același timp, meteorologii avertizează că până pe data de 1 mai este valabil Codul Galben de înghețuri. La suprafața solului temperatura ar putea scădea până la -4 grade Celsius.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării