main logo
37862

Alertă meteo: Cod Portocaliu de lapoviță și ninsori. Perioada vizată

În weekend, vremea se va schimba brusc în țară, iar în acest context meteorologii au anunțat Cod Portocaliu de avertizare.

Alertă meteo: Cod Portocaliu de lapoviță și ninsori. Perioada vizatăFoto: știri.md

Astfel, în perioada 7-10 ianuarie, în țară va fi valabilă alerta meteorologică în care se prevăd condiții complicate ale vremii, transmite Știri.md.

În perioada vizată se așteaptă:

- precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.

- izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță.

- pe 7-9 ianuarie, vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s.

- pe 8-10 ianuarie, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C.

Ninsoarea și lapovița pot influența negativ traficul rutier atât pe traseele naționale, cât și cele interurbane. Iată câteva recomandări pentru cetățeni:

- echipaţi automobilul cu pneuri destinate exploatării în sezonul de iarnă sau cu pneuri utilate cu crampoane, precum şi cu lanţuri antiderapante;

- circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă. Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat;

- înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, pentru a ajunge în siguranță la destinație.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării