main logo
4420

Sofia Rotaru împlinește 72 de ani. Momente din viața interpretei

Astăzi, îndrăgita interpretă împlinește 72 de ani. Pe lângă cariera sa strălucită pe care a reușit să și-o construiască în timp, Sofia Rotaru a trăit o adevărată poveste de dragoste alături de soțul ei – Anatolii Evdokimenko.

Sofia Rotaru împlinește 72 de ani. Momente din viața interpreteiFoto: perfecte.md

Cei doi au fost împreună 34 de ani. Căsnicia lor a fost simbioza perfectă dintre iubire, loialitate și succes, transmite Știri.md cu referire la perfecte.md

Povestea despre cum Anatolii Evdokimenko s-a îndrăgostit de Sofia Rotaru, văzând-o pe coperta unei reviste nu este ficțiune, ci purul adevăr. Sofia, pe atunci în vârstă de 17 ani, câștigase un concurs, iar drept urmare, a apărut pe acea copertă.

Întors de la serviciul militar, Anatolii a găsit-o pe frumoasa bucovineancă, doar că n-a cucerit-o atât de ușor cum și-ar fi dorit. Sofia i-a declarat că s-ar căsători doar cu un moldovean. „Era atât de insistent, atent și grijuliu încât nu am avut încotro”, spunea artista mai tarziu.

La 22 septembrie 1968 cei doi tineri s-au căsătorit. Peste doi ani, Sofia Rotaru l-a născut pe feciorul lor – Ruslan.


Anul 1971 a devenit unul crucial în viața celor doi. Anatolii Evdokimenko a înființat ansamblul „Червона рута”, care o însoțea pe Sofia Rotaru la concerte și turnee. Soții au început a lucra împreună, iar astfel puteau fi mereu unul lângă altul.

Sofia Rotaru devenea din ce în ce mai cunoscută, atât în țările sovietice, cât și în afara lor. Aceasta se bucura de mare popularitate și mergea cu drag în turnee alături de ansamblul „Червона рута”. 

În 1986 se întâmpla ceea la ce Sofia nu s-ar fi asteptat vreodata. Ansamblul o părăsește, membrii acestuia susținând că-și doresc să se dezvolte fără ea, întrucât Sofia Rotaru deja este o vedetă. Timpul însă le-a demonstrat că s-au înșelat, pentru că succesul de altădată i-a părăsit.

Între timp fiul Sofiei Rotaru s-a căsătorit și a devenit tatăl unui băiețel – Anatolii. 

În 1997 viata i-a dat câteva lovituri artistei. După ce a murit mama ei, Anatolii Evdokimenko a suferit un atac cerebral. Cântăreața muncea mult ca să-i poate asigura un tratament bun. Atunci apare pe lume Sofia – nepoata Sofiei Rotaru.

În 2002, Anatolii Evdikomenko suferă un alt atac și deși părea că reabilitarea decurge mai ușor de această dată, dupa cel de-al treilea atac cerebral, Anatolii pierde lupta. Acesta a încetat din viață la 23 octombrie 2002.

Sofia Rotaru a trecut cu greu peste decesul soțului pe care l-a iubit o viață și alături de care a avut un destin cum nu se poate mai frumos. Cântăreața nu a aparut căteva luni în public. 

Când a revenit pe scenă, a făcut-o spectaculos, cu o serie de noi piese dedicate soțului. 

La 72 de ani, artista e o femeie împlinită, iar anii parcă trec pe lângă ea. Aceasta arată la fel de bine ca și acum 20 de ani, iar dragostea publicului pentru ea este într-o continuă creștere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării