main logo
3136

Sfatul de la doctorul Komarovski pe care îl urmează Cristina Gheiceanu

Imediat după naștere mămicile și tăticii se confruntă cu problema unui somn neliniștit atât al nou-născutului, cât și al lor. Nopțile nedormite duc la un stress enorm și uneori la oboseală cronică.

Sfatul de la doctorul Komarovski pe care îl urmează Cristina Gheiceanu

Unii părinți aplică metoda din bătrâni: lasă bebelușul să plângă până se liniștește singur; alții nu dorm nopțile încercând să-l adoarmă. Cristina Gheiceanu a descoperit o metodă care pentru ea și fetițele ei, funcționează „de nota 10”, în cartea renumitului doctor ucrainean, Evgeny Komarovskiy și a decis să o împărtășească comunității de femei, printre care sigur sunt și mămici. Iată în ce constă trucul ei, transmite Știri.md cu referire la Ea.md.

„Cum ne ajută baia bebelușului, ca noi, părinții, să avem o noapte liniștită, iar copilul un somn calitativ și o imunitate de nota 10?

Am citit despre această metodă, pentru prima dată, înainte de nașterea Adelei, în cartea doctorului Komarovskiy. Am încercat metoda cu Adela și nu ne-a venit să credem că fetița dormea și cinci ore legate încă din primele luni! Așa că, acum facem la fel cu Emily!”, povestește bloggerița.

Scade treptat temperatura apei

„La o lună – 30 – 32 grade, câte 25 minute. La două luni – 28-30 de grade, câte 30 minute. Temperatura apei o scădeam treptat. La fiecare câteva zile, scadem un grad. Cum funcționează totul? Pentru că apa e un pic rece, copilul începe să dea din mâini și picioare, respectiv pierde multă energie, iar asta înseamnă un somn calitativ!

Această metodă este extraordinară și pentru călirea copiilor. De plâns, nu plânge, și chiar îi place! În cadă înfășăm copilul cu un scutec, ca să se simtă în siguranță (foarte lejer, doar ca să-i atingă pielea).

PS: Baia o facem odată la trei zile. Așa recomandă pediatrii locali, pentru a nu usca pielea copilului.

PS2: Baia bebelușui o facem în cada cea mare, nu avem specială pentru copii”, mai explică Cristina.

Bloggerița Cristina Gheiceanu a devenit mămică de fetițe pentru a doua oară pe 21 iunie, atunci când a născut-o pe micuța Emily.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării