main logo
748

Remedii naturale care te vor ajuta să scapi de acnee

Acneea este un coșmar pentru foarte multe persoane. Deși este comună în rândul tuturor adolescenților, oricine poate suferi de acnee, chiar și copii.

Remedii naturale care te vor ajuta să scapi de acnee

De obicei, acneea apare într-o zi foarte importantă pentru tine, ruinându-ți planurile. Apare, în general, pe față și pe umeri, dar poate, de asemenea, să apară pe brațe, corp, picioare și fese, informează Știri.md cu referire la zumi.md.
Acneea poate fi declanșată de factori precum:

  • Modificări hormonale sau creșterea nivelului de hormoni, din cauza stresului, pubertății și sarcinei

  • Folosirea produselor cosmetice grase și uleioase

  • Obiceiurile alimentare necorespunzătoare

  • Administrarea unor medicamente precum testosteron, estrogen și alți steroizi

  • Lipsa de somn

  • Umiditatea mare și transpirația

Pentru a preveni apariția acneei:

  • Curăță pielea cu un săpun delicat sau spală-ți fața de două ori pe zi (evită spălarea excesivă)

  • Dacă ai părul foarte gras, spală-te pe cap în mod regulat și piaptănă-te astfel încât să eviți contactul părului cu fața

Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să scapi de acnee:

Lămâie

Aplică suc de lămâie cu o cantitate mică de apă de trandafiri sau freacă zona afectată cu o felie de lămâie și peste câteva ore (sau după noapte) spală bine zona.

Mască cu argilă

Amestecă argila cu apă pentru a obține o pastă groasă și aplic-o direct pe zonele afectate și așteaptă 20 de minute (sau o noapte), după care spală cu apă rece.

Pastă de dinți

Aplică o cantitate mică de pastă de dinți pe acnee, înainte de a merge la culcare. Acoperă cu un bandaj pentru rezultate mai bune. Acest remediu te va ajuta să scapi de acnee în 1-2 zile.

Pastă de miere și scorțișoară

Se amestecă jumătate de lingură de praf de scorțișoară cu miere pentru a obține o pastă moale. Aplică această pastă pe zonele cu probleme și las-o timp de o oră sau peste noapte. În loc de scorțișoară se poate folosi nucșoară, în proporție egală cu mierea.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun exfoliant. Acesta te ajută să cureți pielea moartă înainte de a bloca porii. De asemenea, scade aciditatea epidermei, reduce porii deschiși și face pielea netedă și moale. Se amestecă, cu apă și se aplică pe piele cu mișcări circulare și se lasă timp de 10 minute. Nu te îngrijora dacă pielea va fi ușor iritată.

Ulei de arbore de ceai

Aplică o picătură de ulei de arbore de ceai pe coșuri, de trei ori pe zi, pentru rezultate maxime.

Castravete

Pune castravetele în blender pentru a obține o pastă moale. Aplică pasta pe zona afectată de acnee și spală după 30-40 de minute.

Aloe vera

Aloe vera este planta care are cele mai bune proprietăți de vindecare a pielii, acționând ca un gel calmant. Aceasta te ajută să previi acneea și inflamația. Freacă zonele afectate cu gel de aloe vera pentru îndepărtarea cicatricilor.

Fulgi de ovăz

Se amestecă făină obținută din fulgi de ovăz cu apă, iar cu pasta groasă obținută se aplică o mască facială. Se așteaptă 15 minute, după care se spală fața cu apă călduță.

Iaurt bio

Aplică iaurt pe zonele afectate și spală după 10 minute.

Ulei de măsline

Pentru reducerea cicatricilor și catifelarea tenului, se aplică ulei de măsline și se masează ușor până este absorbit de piele.

Albuș de ou

Albușul ajută la vindecarea cicatricilor provocate de acnee și reducerea inflamației. Aplică pe zonele afectate și spală după 20 de minute, cu apă călduță.

Cuburi de gheață

Pentru reducerea coșurilor, roșeței și a umflăturilor, se aplică cuburi de gheață pe zonele afectate.

Miere

Poți aplica miere pe zonele afectate, timp de 30 de minute, pentru a face acnee să dispară. Înainte de aplicare spală-te cu apă călduță, iar după cele 30 de minute, spală-te cu apă rece, pentru închiderea porilor pielii.

Portocale

Se decojesc portocale și cojile se pun la uscat, la soare. După uscare, se pisează pentru a obține o pulbere fină. Se adaugă apă, pentru a obține o pastă fină care va fi aplicată pe zonele afectate, timp de 10-15 minute, după care se spală cu apă călduță.

Struguri

Freacă zonele afectate cu struguri pisați și spală după 15-20 de minute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării