main logo
4961

Putin îl trimite la război pe rapperul care a purtat doar un ciorap la o petrecere

Între prima și a doua arestare, unul dintre cei mai importanți participanți ai petrecerii 18+, rapperul Vacio (cu ciorap pe penis), a primit o citație la biroul militar de înregistrare și înrolare din Rusia. El trebuia să se prezinte acolo deja pe 9 ianuarie 2024, deși în prezent execută o pedeapsă administrativă de 10 zile.

Putin îl trimite la război pe rapperul care a purtat doar un ciorap

Rapperul Vacio (cu numele adevărat Nikolai Vasiliev), care a petrecut 15 zile arestat după „petrecerea goală” organizată de bloggerița Nastya Ivleeva, a primit o citație la biroul militar de înregistrare și înrolare înainte de a doua sa arestare. Alexey Lobarev, membru al Comisiei de Monitorizare Publică (POC) din Moscova, a vorbit pentru RBC.ru despre acest lucru, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Membrii Comisiei l-au vizitat pe Vasiliev în Centrul special de detenție pe 7 ianuarie 2024. Potrivit lui Lobarev, după ce rapperul a executat 15 zile de arest, a fost dus la biroul militar de înregistrare și înrolare, unde i s-a dat o citație pentru 9 ianuarie.

„Acum a mai primit zece zile, după ce a împlinit 15. După 15 zile a fost dus la biroul de înmatriculare și înmatriculare militară și i s-a dat citație pentru 9 ianuarie. De asemenea, după primul mandat, a mers la Poliție și în cadrul unei conversații preventive a povestit cum s-a întâmplat totul. Drept urmare, a primit încă zece zile pentru că a insultat”, a spus un membru al Comitetului Public de Monitorizare de la Moscova.

Rapperul, potrivit lui Lobarev, a spus că nu are nimic de-a face cu persoanele LGBT, îi plac fetele. La o petrecere, el a fost „provocat de doi bărbați îmbrăcați în femei” care i-au scos ciorapul. Ciorapul era singura piesă de îmbrăcăminte de pe corpul artistului.

Vacio a spus că i-a insultat pe bărbați cu un limbaj obscen, iar ciorapul i l-a dăruit unei fete.

Lobarev consideră că, după colectarea documentelor la biroul militar de înregistrare și înrolare, rapperul poate fi reexaminat și trimis în armată.

„A fost condamnat prima dată, apoi a doua oară, iar acum se poate deschide dosar penal. Pentru a face o prognoză, trebuie să cunoașteți problema în detaliu; în funcție de ceea ce avem în acest moment, pot exista evoluții diferite”, a concluzionat Lobarev.

Vasiliev a fost arestat prima dată pe 22 decembrie 2023. A fost acuzat de huliganism, i s-a dat 15 zile și a fost amendat cu 200 de mii de ruble pentru promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale. Rapperul a spus că nu sprijină în niciun fel LGBT (Curtea Supremă a Rusiei a recunoscut „mișcarea internațională a LGBT” ca extremistă și a interzis activitățile acesteia în Rusia) și a făcut recurs la amenda la Tribunalul Lefortovo.

Motivul arestării lui Vacio a fost participarea lui la petrecerea bloggeriței Nastya Ivleeva care avea codul vestimentar „aproape gol” în clubul din Moscova „Mutabor”. Evenimentul a avut loc în noaptea de 21 decembrie 2023. Rapperul a venit la eveniment purtând pe penis o șosetă Balenciaga. După ce a executat prima arestare administrativă, rapperul a fost reținut din nou, pe 6 ianuarie 2024, instanța din Lefortovo găsindu-l vinovat în temeiul părții 2 a art. 20.1 din Codul contravențiilor administrative (huliganism care implică nesupunerea la o cerere legală a unui reprezentant al autorităților) și i-a dat 10 zile de arest.

Mulți dintre participanții celebri la petrecerea 18+ au cerut scuze, inclusiv Ivleeva. Pentru organizarea evenimentului, instanța a amendat-o cu 100 de mii de ruble. Activitatea clubului „Mutabor” a fost suspendată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării