main logo
510

O scriitoare din Franţa a murit, în timp ce încerca să salveze câţiva copii de la înec

Filosoafa şi psihanalista franceză Anne Dufourmantelle, în vârstă de 53 de ani, s-a înecat, încercând să salveze nişte copii pe plaja din Pampelonne, Saint Tropez, în apropierea localităţii Ramatuelle (sud-estul Franţei).

O scriitoare a murit, în timp ce încerca să salveze copii de la înecO scriitoare din Franţa a murit în timp ce încerca să salveze câţiva copii de la înec. Foto: realitatea.net

"O mare filosoafă, psihanalistă, ne-a ajutat să trăim şi să gândim în lumea de azi", a reacţionat ministrul Culturii din Franţa, Françoise Nyssen, pe Twitter.

Anne Dufourmantelle a publicat numeroase eseuri, precum 'Eloge du risque' (2011), 'Intelligence du ręve' (2012), 'Puissance de la douceur' (2013) sau 'Défense du secret' (2015).

În 2015, ea a publicat şi o carte, 'L'envers du feu', un thriller incitant care urmăreşte paşii unui tânăr american obsedat de o necunoscută. Prima sa lucrare, 'De l'hospitalité' (1997), a fost consemnată de Jacques Derrida, scrie realitatea.net.

Jandarmeria din Saint-Tropez a confirmat vineri moartea prin înec a unei femei de 53 de ani, fără să ofere detalii privind identitatea acesteia.

Anne Dufourmantelle a sărit în ajutorul unor copii care făceau baie în mare, în condiţii de vânt şi valuri mari, când era arborat steagul portocaliu şi apoi roşu (scăldatul interzis).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării