main logo
924

O revistă a publicat o fotografie greșită cu un model. Reacția tinerei

Adut Akech, desemnată cel mai bun model din lume în 2018, a fost intervievată de revista WO Australia înaintea Săptămânii modei din Melbourne, dar articolul a fost ilustrat cu fotografia unui alt model de culoare.

O revistă a publicat o fotografie greșită cu un model. Reacția tinerei

Reprezentanții revistei și-au cerut în mod public scuze pentru gafa comisă dând vina pe agenția care a organizat interviul și spunând că aceștia le-au trimis fotografia greșită, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

La interviul cu Adut, a fost publicată o fotografie cu Flavia Lazarus, un alt model de culoare care urmează să participe la evenimentul din Melbourne. 

Modelul sudanezo-australian s-a arătat extrem de dezamăgită de gafa comisă de revistă, mai ales că în interviul acordat ea a vorbit despre modul în care oamenii vedeau refugiații. 

Adut Akech, care a prezentat pentru cele mai mari branduri de modă din lume și a fost imaginea unor case precum Chanel, a fugit din Sudanul de Sud în Kenya unde a locuit într-o tabără de refugiați înainte de a solicita azil în Australia în 2008. 

După apariția revistei, Adut a scris pe Instagram despre incident, manifestându-și supărarea. 

”Pentru cei care nu știu, încă, săptămâna trecută WO Magazine Australia a publicat un articol despre mine. În interviu am vorbit despre modul în care oamenii privesc refugiații și atitudinea popoarelor față de persoanele de culoare în general. Alături de articol au publicat o fotografie mare, spunând că sunt eu. Dar era a unei alte fete de culoare. Acest lucru m-a supărat, m-a enervat, m-a făcut să simt că nu sunt respectată și pentru mine este inacceptabil și nu poate fi scuzat în orice circumstanțe. Nu numai că personal mă simt insultată și desconsiderată, dar simt că întreaga mea rasă a fost desconsiderată și de aceea cred că este important să abordez această problemă. Cine a făcut asta în mod clar a crezut că sunt eu în poza respectivă și acest lucru nu este în regulă. Acest lucru este important din cauza subiectului abordat în interviul meu. Arată că oamenii sunt foarte ignoranți și înguști la minte și cred că toate fetele de culoare sau africane arată la fel”, a scris Adut în postarea sa. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării