17 sep, 2017 14:15
1 116
0
O moldoveancă în scaun cu rotile va participa la Miss Wheelchair World 2017. Povestea de viaţă a Ludmilei Iachim
17 sep, 2017 14:15
1 116
0

Scaunul cu rotile nu ştirbeşte din frumuseţe. Asta vrea să demonstreze prima femeie din Moldova care va participa la un concurs de miss.

Pe podium în scaun cu rotile. Povestea de viaţă a Ludmilei Iachim

Ludmila Iachim are 40 de ani. De la vârsta de 13 ani ea a fost paralizată din cauza unei boli rare. Nu a lăsat mâinele jos nici pentru o clipă. Femeia munceşte şi duce un mod de viață activ, potrivit publika.md.

"Am înţeles şi am învăţat să mă accept aşa cum sunt. Şi poate că asta este şi secretul meu că mă simt bine şi sunt fericită. Nu văd o problemă în asta", a spus Ludmila Iachim.

Nu a reuşit încă să-şi întemeieze o familie, aşa că îşi dăruieşte dragostea altor persoane cu dizabilităţi, pe care le susţine prin intermediul diverselor proiecte pe care le coordonează. 

"Noi am aflat de eveniment aproape de termenul limită, pe 20 august şi deja pe 22 a fost lansată public, lista ţărilor finaliste. M-am văzut în poze şi când am accesat linkul, am văzut că este Moldova, numele meu şi am zis că dacă dansăm, dansăm până la capăt", a declarat participanta "Miss Wheelchair World 2017".

Concursul "Miss Wheelchair World 2017" se va desfăşura la sfârşitul lunii septembrie în Varșovia, Polonia. Reprezentanta ţării noastre se numără printre cele 25 de participante din 19 ţări ale lumii.

Colegii de birou ai Ludmilei sunt cei mai înrăiţi susţinători:

"E necesar să accesaţi, să intraţi pe siteul misswheelchairworld.com şi o căutăm pe participanta din partea ţării noastre, Ludmila Iachim şi apasaţi I'm voting".

Pentru ca Ludmila Iachim să strălucească la concursului de miss, mai mulţi designeri autohtoni şi stilişti se ocupă de imaginea ei.

"Va fi o ţinută unică, irepetabilă şi cum să fim noi fără nişte aplicaţii 3D, care te vor scoate din anonimat", a explicat Diana Voevuţchi, designer autohton.

"Va face proceduri, astfel o va pregăti atât din punct de vedere estetic, cât şi energetic. Este vorba de masaj thailandez, acupunctură, acutonics, dar şi proceduri faciale", a spus Viorela Dimici, Miss Humanity Universe 2016.

Participarea Ludmilei la competiţia din Polonia este susţinută şi de Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării. 

"Ministerul va achita partea de transport internaţional ce ţine de participarea doamnei Iachim la concursul din Polonia. Ne dorim ca toţi să se simtă egali, să aibă şi să beneficieze de aceleaşi drepturi, de aceleaşi posibilităţi", a declarat Andrei Chistol, secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Ludmila Iachim îşi doreşte să revină acasă cu premiul mare. Concursul "Miss Weelchair World" este organizat de către două mame cu dizabilităţi din Polonia. În acest fel, ele vor să sprijine femeile în scaune cu rotile.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter