main logo
1874

O designeră moldoveancă a deschis Săptămâna modei de la București

Costumele de baie în stil tradițional, lucrate manual, au deschis Săptămâna Modei de la București.

O designeră moldoveancă a deschis Săptămâna modei de la BucureștiFoto: unimedia.md

Creatoarea pieselor vestimentare este designera autohtonă, Corina Hamureac, care a reușit să adune 100 de articole inspirate din istoria și cultura neamului românesc, pentru a construi imaginea femeii dacice a zilelor noastre, transmite Știri.md cu referire la unimedia.md.

„Generația nouă trebuie să cunoască valorile spirituale, în imaginea lor reală, pentru a-și edifica palierul propriu în columna culturi și civilizației neamului românesc”, a relatat designera.

Colecția are drept motiv principal femeia dacă, portretul căreia Corina l-a adunat prin cărțile și analele istorice, care i-au completat considerabil biblioteca personală.

Origini valorifică prin intermediul său o filă importantă a istoriei noastre - geto-dacii și în special femeia dacă. Este unul dintre cel mai mare proiect al creatoarei de modă și poate una dintre cele mai mari colecții cu caracter folcloric.

Colecția anterioară Măiastra dedicată vieții și activității marelui sculptor Constantin Brâncuși a primit un mesaj de apreciere de la Institutul Cultural Român la Paris.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării