main logo
1191

Nata Albot, despre Chișinău: Orașul în care vrei să stai mai mult acasă

Jurnalista Nata Albot, revenită la Chișinău, și-a împărtășit impresiile despre oraș după doi ani în care a lipsit.

Nata Albot, despre Chișinău: Orașul în care vrei să stai mai mult acasăFoto: Facebook/ Nata Albot

Într-o postare pe pagina sa, jurnalista menționează că "Chișinăul are un fel de a fi, pe care niciun primar nu-l poate distruge", transmite Știri.md.

Pe lângă faptul că municipiul mai are multe locuri în care poți mânca gustos sau savura un vin bun, Albot menționează că este un oraș chinuit de ambuteiaje și gaze din tobele de eșapament. 

"Haosul arhitectural este foarte depresiv. Trebuie așa de tare să urăști oamenii, ca să construiești aceste hidoșenii de blocuri de locuit, fără urmă de infrastructură în jur.

Lipsa spațiilor verzi în jurul blocurilor de locuit, insuficiența de spații verzi protejate de soare și dotate cu o toaletă măcar - toate acestea put doar a business și zero grijă pentru confortul oamenilor. 

Am descoperit farmecul trotuarelor distruse, pe care ușor îți poți rupe capul, pentru că nu sunt iluminate. Despre cum acest peisaj este completat de cineva care-și suflă mucii fără șervețel, fix în fața ta, și apoi își scutură mâna spre asfalt, nu pot uita.

Haitele de maidanezi și șoferii care nu cedează pentru că nu-s niște proști, să fie și politicoși, și empatici - toate te încurajează să stai mai mult pe-acasă sau să vrei să evadezi din Chișinău.

Dar mai ales, de ce să vrei de bunăvoie și nesilit de nimeni să îți cumperi apartament în Chișinău? Cu așa ritmuri de degradare a confortului urban, suburbiile aflate la maximum 30 de minute de Chișinău ar trebui foarte bine să se gândească la fluxul de oameni care ar fi gata să trăiască mai departe de centru, dar să aibă aer, spațiu, liniște și să creeze condiții și infrastructură cât mai bune și durabile pentru a atrage lumea la dezurbanizare. Puteți fi de-acord cu mine sau nu, acestea-s impresiile de chișinăuiancă, care foarte tare îi dorește doar binele orașului natal", scrie Nata Albot.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării