main logo
523

Nail Expert: Greşeli în manichiură care îţi strică unghiile

Cu peste 17 ani de experiență în domeniul înfrumusețării mâinilor, Cătălina Stoica, nail expert, îți recomandă să nu netezești imperfecțiunile de la suprafața unghiilor, pentru că acest lucru poate duce la subțierea și deteriorarea acestora.

Nail Expert: Greşeli în manichiură care îţi strică unghiileGreşeli în manichiură care îţi strică unghiile.

”Este adevărat că după vârsta de 30 de ani, pot apărea la nivelul unghiei mici șanțuri superficiale. Însă acest lucru este perfect normal, acestea fiind semne care apar odată cu înaintarea în vârstă din cauza funcționării deficitare a matricei unghiei (rădăcina unghiei) care produce celule în exces în anumite zone.

Nu recomand netezirea acestor mici denivelări în primul rând pentru că, în timp, subțiiază unghia, devine din ce în ce mai fragilă și își modifică aspectul. Ba mai mult de atât, lacul de unghii nu mai aderă pe o unghie care a fost în prealabil deteriorată. În final, cel mai rău lucru care se poate întâmpla, este că unghia se poate rupe”, afirmă Cătălina Stoica.

Pentru unghiile denivelate sau cu astfel de imperfecțiuni, expertul îți recomandă să aplici un lac de unghii opac pentru a umple și a netezi aceste mici șanțuri. În acest fel păstrezi intactă grosimea unghiei, camuflezi denivelarile și totodată ajuți la întărirea unghiilor, oferindu-le un aspect natural și sănătos, scrie unica.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării