main logo
1062

Mount Recyclemore: Cum arată liderii G7 făcuți din deșeuri electronice

O sculptură care îi înfățișează pe liderii G7, și care imita forma celebrului munte Rushmore din Statele Unite, a fost realizată din deșeuri electronice și a fost ridicată în Marea Britanie, înainte de Summitul G7.

Mount Recyclemore: Cum arată liderii G7 făcuți din deșeuri electroniceFoto: digi24.ro

Lucrarea a fost numită „Mount Recyclemore” (Muntele „Reciclează mai mult”), transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Artistul care a realizat lucrarea, Joe Rush, a spus că speră că va arăta că dispozitivele electronice trebuie să fie făcute mai ușor de reutilizat sau de reciclat. „Trebuie să fie reparabile sau făcute să dureze mai mult, deoarece lucrurile acestea ajung în depozitele de deșeuri”, a spus Rush, potrivit BBC.

Potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, peste 53 de milioane de tone de deșeuri electronice au fost generate în întreaga lume în 2019 - cu peste 9 milioane de tone mai mult de cinci ani mai devreme.

Cei șapte lideri înfățișați în „Mount Recyclemore” sunt premierul britanic Boris Johnson, prim-ministrul japonez Yoshihide Suga, președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Mario Draghi, premierul canadian Justin Trudeau, cancelarul german Angela Merkel și președintele SUA Joe Biden.

Rush, care a fost însărcinat să creeze opera de artă de musicMagpie, a explicat că lucrarea va fi pusă într-o loc vizibil, în apropierea hotelului Carbis Bay, unde va avea loc în acest weekend Summitul G7.

„Mesajul cheie este: „vorbiți unul cu celălalt și hai să rezolvăm această mizerie”, a mai spus Rush.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării