main logo
633

Moldova Fashion Days revine: Cum se va desfășura ediția din acest an

Moldova Fashion Days revine, după ce anul trecut a fost anulat. Noua ediţie se va desfăşura în format online, iar accesul va fi liber.

Moldova Fashion Days revine: Cum se va desfășura ediția din acest anFoto: captură video

Designerii autohtoni spun că evenimentul din acest an este o adevărată provocare, întrucât pandemia le-a dat peste cap programul de lucru şi procesele de producţie, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Rodica Nicov este una dintre creatorii de vestimentaţie care va participa pentru prima dată la Moldova Fashion Days.

"Este o colecţie pentru femei, pentru femeile îndrăzneţe, aş spune. Tendinţa mea este etno-rockul unde trebuie să ai un pic de îndrăzneală, aş spune. Aici este o broderie făcută de o doamnă acum vreo 50-60 de ani în urmă", a menționat designerul vestimentar, Rodica Nicov.

Şi-au schimbat conceptul şi designerii Tatiana Marandiuc şi Ecaterina Papanaga, care creează ţinute pentru copii. Timp de câţiva ani, colecțiile lor erau destinate doar pentru fetiţe.

"Pentru prima dată în colecţia noastră cred că băieţii sunt practic 50 la 50. Este o colecţie foarte interesantă la care am visat de foarte mult timp, dar abia anul acesta şi să ştiţi că sunt la etapa de peste 50 de procente deja finisată", a spus designerul vestimentar, Tatiana Marandiuc.

"Va fi şi ceva asemănător şi pentru băieţi, dar acest costum este pentru fetiţe. Aceasta este prima versiune, făcută cu ajutorul copiilor noştri", a afirmat designerul vestimentar, Ecaterina Papanaga.

Otilia Drăguţanu este organizatoarea evenimentului şi în acest an. Potrivit ei, defilările se vor desfăşura într-un studiou special amenajat şi vor fi retransmise online.

"Evenimentul este făcut sută la sută pentru cei care vor viziona online. Ne-am adaptat la circumstanţe, aceasta este situaţia la moment", a comunicat organizatorul evenimentului, Otilia Drăguţanu.

Moldova Fashion Days se va desfăşura în 24 aprilie şi va putea fi urmărit de la ora 13:00 de pagina de Facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării