main logo
1974

Gala Premiilor Oscar 2021: Ce rochii au purtat actrițele la ceremonie

Gala Premiilor Oscar 2021 a readus în atenția publicului o parte din strălucirea ceremoniilor de dinaintea pandemiei de COVID-19.

Gala Premiilor Oscar 2021: Ce rochii au purtat actrițele la ceremonie

A fost ocazia ideală pentru vedetele din lumea filmului să atragă din nou privirile cu rochii spectaculoase și ținute extravagante, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Cea de-a 93-a gală a Premiilor Oscar a avut loc, anul acesta, la 25 aprilie, după ce a fost amânată cu două luni din cauza pandemiei de COVID-19.

Iniţial, ceremonia de decernare a premiilor Oscar trebuia să aibă loc pe 28 februarie, însă criza sanitară declanşată de noul coronavirus a determinat închiderea cinematografelor şi a bulversat calendarul producţiilor hollywoodiene. 

Academia Americană de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, a decis să acorde, astfel, studiourilor cinematografice o perioadă mai mare de timp în care să îşi lanseze filmele eligibile la aceste trofee, oferind lungmetrajelor ale căror premiere au fost amânate posibilitatea de a se regăsi în palmaresul ediţiei din 2021. 

AMPAS a decis în acest context să modifice termenul limită de lansare a filmelor eligibile la Oscar, de la 31 decembrie 2020 la 28 februarie 2021. Academia Americană de Film speră astfel "să ofere cineaştilor flexibilitatea necesară pentru a-şi termina şi a-şi lansa filmele fără să fie penalizaţi", au precizat reprezentanţii instituţiei într-un comunicat, preluat de AFP.

Lungmetrajul "Nomadland" a fost marele câştigător al celei de-a 93-a gale de decernare a premiilor Oscar, impunându-se la categoriile "cel mai bun film", "cea mai bună regie" (Chloe Zhao) şi "cea mai bună actriţă în rol principal" (Frances McDormand), duminică seară, la Los Angeles, într-un eveniment care a marcat numeroase premiere, precum şi revenirea la formatul fizic al ceremoniilor strălucitoare de la Hollywood după o îndelungată pauză provocată de pandemia de coronavirus.

Premiile Oscar sunt atribuite în fiecare an pe baza voturilor exprimate de cei aproximativ 9.000 de membri ai Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS).

Iată cele mai spectaculoase rochii de pe covorul roșu:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării