main logo
608

Fusta tutu în istoria baletului. Cine este creatorul acestui element vestimentar

În 1832, pe data de 12 martie, a fost purtată pentru prima dată fustă tutu de o balerina în Paris. Tutu-ul a fost creat după designul francezului Eugène Lami.

Fusta tutu în istoria baletului. Creatorul elementului vestimentarFusta tutu în istoria baletului. Creatorul elementului vestimentar

Noi am fost în vizita la Teatrul de opera și Balet Maria Bieșu și am aflat mai multe despre această ținută, care a devenit legendară și care nu lipsește nici de la un spectacol de balet, relatează Prime.md

60 de ani din viaţa doamnei Larisa s-au scurs aici, la Teatru de Operă şi Balet Maria Bieșu. Ea este una dintre cele mai fidele angajate ale acestei instituţii.

A strălucit pe scenă în calitate de balerină, dar după ce s-a pensionat este responsabilă de costumele dansatoarelor. În garderobă am găsit o mulțime de rochii superbe, dar fusta tutu are o istorie aparte.

În secolele 16, 17, costumele de balet erau, de fapt, rochii lungi şi elegante, care abia dacă lăsau să se vadă glezna dansatoarei. Totul s-a schimbat, însă odată cu apariția fustelor tutu.

Fustele tutu pe care le-am găsit la teatru de operă și balet sunt îngrijite cu mare atenţie și se transmit din generaţie în generaţie. Fiecare este un exponat individual și se potriveşte doar unei balerine.

Denumirea oficială de tutu a apărut în anul 1881, iar semnificaţia numelui rămâne un mister.

Aceste fuste au făcut istorie și au un rol nu mai puţin important decât cel al balerinelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării