main logo
2265

Dan Balan a ajuns în lista potențialilor agenți străini în Rusia

Interpretul din Moldova Dan Bălan a fost inclus în lista liderilor de opinie ale căror rețele de socializare sunt monitorizate de agenția rusă Roskomnadzor, scrie o publicație rusească.

Dan Balan a ajuns în lista potențialilor agenți străini în Rusia

Jurnaliștii ruși au găsit o listă cu 804 persoane, despre care agenția, timp de trei ani, în perioada 2020-2022, a colectat informații pentru a le recunoaște drept agenți străini, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

La moment, 139 de persoane deja sunt incluse în registrul oficial. Cu toate acestea, numărul potențialilor agenți străini poate fi mult mai mare, deoarece nu toate documentele au fost scurse.

Pe lângă cele 804 persoane, este și o listă a liderilor de opinie ale căror rețele de socializare sunt monitorizate, din care face parte și Dan Balan.

Deocamdată, oamenii și presa, de pe listă, sunt supravegheați în regim manual. Pe viitor, Roskomnadzor intenționează să urmărească automat conturile de rețele sociale ale agenților străini recunoscuți și potențiali. De asemenea, automat va determina subiectul tuturor articolelor.

Dan Balan a condamnat războiul din Ucraina. La trei zile de la invazia Rusiei, acesta a scris un mesaj de susținere pe Instagram, în limba ucraineană.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării