main logo
2955

Cine este Alina Kabaeva, gimnasta care ar fi iubita lui Putin

Campioana olimpică de gimnastică acrobatică, Alina Kabaeva, despre care se spune că ar fi avut o legătură romantică cu preşedintele Putin, a adus aurul Rusiei în 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena. Ea a fost inclusă pe lista celui de-al şaselea pachet de sancţiuni al Uniunii Europene.

Cine este Alina Kabaeva, gimnasta care ar fi iubita lui Putin

Alina Kabaeva s-a născut în 1983 şi a început să practice gimnastică de la vârsta de 4 ani. Antrenoarea ei, Irina Viner, a declarat: „Nu mi-a venit să cred ochilor, când am văzut-o prima dată. Fata are combinaţia rară a două calităţi cruciale în gimnastica ritmică - flexibilitatea şi agilitatea", transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.

Sportiva şi-a făcut debutul internaţional în anul 1996 şi a câştigat la Campionatele Europene din anul 1998. 

Ea a participat la Jocurile Olimpice de la Sidney, anul 2000, dar a greşit la proba cu cercul, lăsându-l să se rostogolească pe podea şi a reuşit să obţină doar bronzul.

Patru ani mai târziu, la Jocurile Olimpice de la Atena, sportiva a făcut mândră Rusia prin câştigarea aurului.

Alina Kabaeva a câştigat 18 medalii la Campionatul Mondial şi 25 medalii la Campionatul European, pe lângă premiile ei olimpice. La fel ca alţi sportivi ruşi, ea nu a scăpat de pata dopajului. Şi-a pierdut medaliile la un eveniment din 2001, după ce a fost testată pozitiv pentru o substanţă interzisă, scrie BBC.

Activitatea ei în politică

Fosta gimnastă a intrat în politică având un loc în camera inferioară a parlamentului rus în perioada 2007-2014 fiind membră a partidului Rusia Unită.

În 2014, ea a ajuns preşedinte al National Media Group, care deţine cote mari în aproape toate instituţiile mass-media de stat majore din Rusia. În timpul războiului din Ucraina, astfel de canale mass-media au difuzat mesaje pro-Putin şi au acuzat ucrainenii că îţi bombardează propriile locuinţe.

Din poziţiile înalte pe care le-a avut Alina Kabaeva, aceasta ajungea să câştige pe an aproximativ 11,3 milioane de euro.

Presupusa relaţie amoroasă cu Vladimir Putin

Nu se ştie când sportiva s-a întâlnit prima dată cu Vladimir Putin, însă există o forografie cu cei doi din anul 2001 când preşedintele i-a acordat Alinei Ordinul Prieteniei.

În 2008, ziarul Moskovsky Korrespondent a relatat că Putin plănuia să divorţeze de soţia sa Lyudmila şi să se căsătorească cu Kabaeva. Ambii au respins povestea, iar publicaţia s-a închis la scurt timp.

În momentul în care preşedintele rus nega că a avut o relaţie cu Kabaeva, ea trecea de la o carieră sportivă de succes la una în politică.

Un ziar elveţian a scris că în anul 2015 fosta sportivă a născut un băiat la o clinică de lângă Lacul Lugano şi un alt băiat în acelaşi loc în 2019. În schimb, publicaţiile The Sunday Times şi Wall Street Journal au relatat că a avut gemeni în 2019 şi că sunt copiii lui Vladimir Putin.

Totuşi, Kremlinul a negat astfel de rapoarte, spunând că informaţiile sunt false.

De la apariţia zvonurilor referitoare la relaţia dintre ei, Alina Kabaeva a fost sub lumina reflectaorelor, ajungând şi pe o copertă a Vogue 2011.

De când a început războiul din Ucraina, au existat apeluri ca ea să se confrunte cu sancţiuni.

Wall Street Journal a sugerat că SUA sunt reticente în a o sancţiona pe Alina Kabaeva, de teamă că ar putea fi considerată „o lovitură atât de personală” pentru domnul Putin, încât ar putea escalada tensiunile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării