main logo
959

Celebra păpuşă Barbie va avea o variantă cu aparat auditiv

Producătorii celebrelor păpuşi Barbie lansează în iunie un nou set de păpuși, în direcția diversității și incluziunii.

Celebra păpuşă Barbie va avea o variantă cu aparat auditivFoto: Profimedia Images

Astfel, va exista pentru prima dată în istorie o variantă de păpuşă Barbie cu proteze auditive, iar păpușa Ken va fi reprezentată cu o afecțiune a pielii numită vitiligo, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Linia Fashionista din 2022, care va fi lansată în Walmart, Target și Amazon, îi va ajuta pe copii „să se vadă reflectați”, a declarat șefa globală a păpușilor Barbie de la Mattel, Lisa McKnight, într-o declarație de presă. 

Ea a adăugat că copiii ar trebui, de asemenea, să fie încurajați să se joace cu păpuși care nu seamănă cu ei pentru a-i ajuta să „înțeleagă și să celebreze importanța incluziunii”. 

Pentru Barbie cu proteze auditive, compania a apelat la expertiza doctorului Jen Richardson, un practician de frunte în domeniul audiologiei educaționale, pentru a ajuta la imitarea cu acuratețe a dispozitivelor din spatele urechii pentru această jucărie. Richardson a declarat că Barbie cu aparat auditiv ar putea să-i inspire pe cei care au suferit pierderi de auz. 

„Sunt mai mult decât încântată pentru ca tinerii mei pacienți să vadă și să se joace cu o păpușă care le seamănă”, a declarat ea, într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, s-au făcut schimbări și în ceea ce privește tipul de corp stereotipic al lui Barbie. În 2020, compania a dezvăluit o păpuşă Barbie de culoare cu afecțiunea pielii vitiligo, iar aceasta a devenit una dintre cele mai bine vândute din linia Fashionista în SUA în acel an, potrivit companiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării