main logo
1000

Cel mai faimos rățoi din lume, Donald Duck, împlinește 87 de ani

Donald Duck împlineşte 87 de ani. A debutat pe 9 iunie 1934 și a devenit cel mai îndrăgit personaj de desene animate, mai popular chiar şi decât Mickey Mouse, mascota Disney.

Cel mai faimos rățoi din lume, Donald Duck, împlinește 87 de aniFoto: tvr.ro

Cu trecerea timpului, personajul devenise atât de faimos, încât toată lumea a dorit să-l poată sărbători într-o zi dedicată special la Disneyland sau în alte parcuri de distracții, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

De la debutul pe ecrane, a avut apariţii în peste 200 de producţii cinematografice, mai multe decât oricare alt personaj Disney.

A debutat pe ecrane în 1934, în "Silly Symphony, The Wise Little Hen".

De atunci, farsele amuzante, temperamentul expansiv şi farmecul său, dat şi de limbajul parţial neinteligibil, au captivat publicul de toate vârstele.

La mijlocul anilor 1930, au început să apară şi produse cu Donald Duck, iar, în 1938, graficianul Al Taliaferro a început să creeze benzi desenate cu el. De-a lungul deceniilor, personajul său nu a suferit modificări consistente şi a avut roluri numeroase, de la profesor la poliţist.

În multe ţări, de ziua lui Donald Duck, televiziunile difuzează desene animate cu celebrul răţoi, fanii încearcă să-l imite şi poartă costumul Donald Duck, sunt vizitate parcurile de distracţii tematice, iar agenţiile de publicitate şi reţelele de socializare îi promovează imaginea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării