main logo
406

CEDO autorizează expulzarea din Franţa a unui algerian condamnat pentru terorism

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a autorizat luni Franţa să expulzeze către Algeria un bărbat condamnat într-un caz de terorism, estimând că nimic nu indică faptul că el ar fi expus unui risc real de tortură în ţara sa, transmite AFP.

CEDO a autorizat expulzarea unui străin condamnat pentru terorism

''Este prima dată când Curtea'' emite un mandat ce autorizează ''expulzarea unei persoane condamnate pentru terorism către Algeria'', conform unei surse interne din CEDO, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Potrivit acestei surse, situaţia din Algeria s-a schimbat începând din 2015, ţara şi-a modificat practicile, ceea ce face posibile expulzările.

În decizia sa, CEDO menţionează că nu există motive serioase şi justificate pentru a se crede că algerianul A.M., în vârstă de 34 de ani, condamnat în Franţa în anul 2015 la şase ani de închisoare pentru ''participare la o asociaţie de răufăcători în vederea pregătirii unui act terorist'', va fi supus unor tratamente inumane în Algeria.

În aprilie 2018, CEDO a autorizat deja expulzarea către Algeria a unui imam controversat din Marsilia, dar care nu a fost condamnat pentru terorism, ceea ce face din decizia de luni o premieră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării