main logo
1021

Ce este mielita transversă, boala de care suferea bateristul Slipknot

Bateristul Joey Jordison, fondatorul trupei americane de heavy metal Slipknot, a murit luni, 26 iulie, „liniştit, în somn”, la vârsta de 46 de ani.

Ce este mielita transversă, boala de care suferea bateristul Slipknot

Anunţul decesului a fost făcut de familie printr-un comunicat de presă, fără a preciza cauza decesului, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

„Moartea lui ne lasă un gol în inimile noastre şi o durere de nedescris - scrie familia - Cei care îi erau apropiaţi îi cunoşteau inteligenţa acută, personalitatea dulce, inima grozavă, dragostea pentru familie şi muzică. Rugăm prietenii, fanii şi mass-media să respecte dorinţa noastră de intimitate în acest moment dificil”, au transmis cei din familie.

Poate apărea la orice vârstă

Se poate însă muri în somn, fără nicio afecţiune? Presa de peste Ocean a dezvăluit că bateristul suferea de mielită transversă, o boală care i-a afectat sistemul nervos.

Mielita transversă este o inflamaţie a coloanei vertebrale. Semnalele nervoase au o transmisie întreruptă datorită mielitei transverse, care pot cauza durere sau alte probleme senzoriale, slăbiciune sau paralizie a muşchilor, sau disfuncţii ale vezicii urinare sau ale intestinelor.

Mielita transversă poate fi cauzată de diferiţi factori, inclusiv infecţii şi afecţiuni ale sistemului imunitar care atacă ţesuturile organismului.

Mielita transversă poate apărea la orice vârstă. Anumiţi oameni cu MT au o boală corelată, neuromielita optică, care este o altă afecţiune neurologică asemănătoare cu scleroza multiplă care poate cauza simptome severe.

A luat un Grammy

Jordison a fost unul dintre cei care au pus bazele Slipknot, fondând formaţia în 1995 alături de percuţionistul Shawn Crahan şi de basistul Paul Gray. Primul album lansat în 1999, Slipknot, a devenit unul de platină, în decurs de un an.

Al doilea album, „Iowa” (2001), a avut un succes şi mai răsunător. Trupa a vândut milioane de albume în întreaga lume şi a câştigat un Grammy. Jordison a fost în trupă timp de 18 ani, din 1995 până în 2013.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării