main logo
2367

Cât de bogat este Salt Bae: Ce nu ai știut despre celebrul bucătar

Nusret Gökçe, cunoscut sub porecla de „Salt Bae”, este un bucătar originar din Turcia al cărui stil inconfundabil de a condimenta mâncarea a făcut înconjurul lumii.

Cât de bogat este Salt Bae: Ce nu ai știut despre celebrul bucătar

Este cunoscut din anul 2017, de când a primit porecla „Salt Bae”. Acesta a devenit imaginea unui meme extrem de popular pe internet. Bucătarul are un stil aparte de a condimenta cu sarea carnea pe care o prepară, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Între timp, Salt Bae a cunoscut succesul mondial și a deschis mai multe restaurante de lux în Grecia, SUA, Regatul Unit, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Arabia Saudită, toate aparținând filialei Nusr-Et din Turcia.

Numele lanțului de restaurante de lux deținute de bucătar vine de la propriul nume și de la cuvântul „Et”, care înseamnă „carne” în turcă.

Ce avere are Salt Bae

Averea lui Salt Bae este estimată la 75 de milioane de dolari, conform caknowledge.com. Bucătarul deține nu mai puțin de 37 de restaurante în Europa, iar în afara continentului, numărul locațiilor de lux care-i aparțin se apropie de 200.

Nusret Gökçe se numără printre cei mai de succes bucătari din generația sa. Pe lângă faptul că este bucătar, Nusret a scris și trei cărți de bucate, iar toate au fost un mare succes.

Lucruri mai puțin știute despre Salt Bae

1. Salt Bae s-a născut în anul 1983, în orașul Erzurum, într-o familie kurdă. Tatăl său pe nume Faik era miner, iar traiul de acasă era modest.

2. Situația l-a forțat pe acesta să părăsească școala în clasa a șasea pentru a lucra ca ucenic de măcelar în districtul Kadıköy din Istanbul.

3. Între 2007 și 2010, Nusret Gökçe a lucrat gratuit în restaurante locale din Argentina și Statele Unite pentru a învăța meserie de la bucătari consacrați.

4. În 2010 s-a întors în Turcia și și-a deschis primul restaurant, în Istanbul. Patru ani mai târziu, Salt Bae a deschis un restaurant și în Dubai.

5. Salt Bae se implică în cauze umanitare. Acesta a construit o școală în orașul său natal. În 2020, bucătarul a donat și 60.000 de dolari pentru victimele exploziei din Beirut.

6. Nusret Gökçe a fost acuzat în trecut că fura din bacșișurile angajaților. Acesta susține că angajații au creat acuzațiile pentru că erau nemulțumiți că i-a concediat.

7. Este pasionat de sport și face multă mișcare pentru a-și menține silueta.

8. Bucătarul este urmărit de 34 de milioane de persoane pe Instagram.

9. Nu refuză fotografii cu fanii. Nusret Gökçe a afirmat că se bucură de celebritate și că nu refuză să facă o fotografie dacă i se cere.

10. Tehnica sa de a condimenta carnea are o rațiune. Acesta a explicat în trecut că a intenționat „să pară că sarea pică din cer” atunci când condimentează o friptură.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării