main logo
1775

Bătălia pentru spațiu: Un moldovean a interpretat rolul lui Gagarin

În acest weekend a fost lansat un film documentar și de ficțiune inedit care spune povestea reală a unuia dintre cele mai captivante momente din istoria omenirii. Filmul compus din patru episoade povestește despre lupta minților ilustre în bătălia „cosmică” a două mari puteri – SUA și USSR.

Bătălia pentru spațiu: Un moldovean a interpretat rolul lui Gagarin

Documentar și ficțiune, filmul „Bătălia pentru cosmos” a unit eforturile companiilor de televiziune de top: BBC (Marea Britanie), Pervii Kanal (Rusia), National Geographic (SUA) și NDR (Germania), transmite Știri.md cu referire la Ea.md

Editorii și consultanții ruși au efectuat o muncă meticuloasă cu scenariul pentru a evita greșelile în interpretarea evenimentelor și a personajelor legate de URSS. Desigur, în unele momente, adevărul istoric este înlocuit cu cel „cinematografic”, dar au fost evitate clișeele tradiționale. În mare măsură, acest lucru se datorează actorilor, atât ruși, cât și americani. Printre aceștia se numără și actorul moldovean, Vitalie Ursu, care a jucat rolul cosmonautului sovietic, Iurie Gagarin – primul om ajuns în spațiu și pe orbita Pământului. Actorul se declară încântat că acest rol a fost realizarea visului vieții sale – primul cosmonaut a fost mereu un exemplu pentru el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării