main logo
1085

Rusia denunta sanctiunile europene

Rusia a denuntat marti noile sanctiuni ale Uniunii Europene impuse unui numar suplimentar de oficiali rusi pentru rolul Moscovei in criza ucraineana, afirmand ca UE s-a lasat condusa de SUA si ar trebui sa-i fie rusine pentru o astfel de pozitie, informeaza Reuters si AFP.

Rusia denunta sanctiunile europene'Aceasta va afecta intreprinderile noastre si sectoarele noastre de inalta tehnologie.

'In loc de a obliga clica de la Kiev sa se aseze la masa negocierilor (...) cu privire la viitorul tarii, partenerii nostri se lasa condusi de Washington cu noi gesturi ostile fata de Rusia', declara diplomatia rusa intr-un comunicat, citat de Agerpres.

Sanctiunile occidentale instituite impotriva Rusiei vor duce criza din Ucraina 'in impas', a avertizat marti Moscova, dupa anuntarea noilor masuri de interdictie americane si europene.

'Este o politica absolut contraproductiva, care duce in impas situatia deja critica din Ucraina', a declarat pentru agentia de presa RIA Novosti ministrul adjunct de externe rus Grigori Karasin.Pe acelasi ton dur, un alt ministru rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a declarat ca Statele Unite ale Americii, cu sanctiunile lor de interzicere a transferurilor de tehnologie, resusciteaza politica occidentala a 'Cortinei de fier' fata de Rusia, recunoscand ca sanctiunile vor afecta sectorul de aparare rus.

'Aceasta va afecta intreprinderile noastre si sectoarele noastre de inalta tehnologie. Este reintoarcerea la sistemul creat in 1949, cand tarile occidentale au lasat sa cada Cortina de fier asupra livrarilor de inalta tehnologie pentru URSS si alte tari', a declarat Riabkov, intrebat cu privire la noile sanctiuni americane de catre publicatia electronica Gazeta.ru.Rusia are pregatit un raspuns la listele cu sanctiuni occidentale, iar o parte dintre aceste masuri vor fi puse in aplicare cat de curand, a mai spus Riabkov, citat de RIA Novosti.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării