main logo
1331

Zelenski: Suntem gata de negocieri, dar cu un alt președinte

„Ucraina este gata de un dialog cu Federația Rusă, doar că, cu un alt președinte decât actualul”.

Zelenski: Suntem gata de negocieri, dar cu un alt președinteFoto: timpul.md

Declarația a fost făcută de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, după ședința Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, în cadrul căreia au fost discutate și aprobate trei subiecte, transmite Știri.md.

„Ucraina a fost și rămâne un lider în eforturile de negociere. Statul nostru a oferit întotdeauna Rusiei să convină asupra coexistenței în condiții egale, oneste, demne și echitabile. Este evident că acest lucru este imposibil pentru acest președinte rus. Nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea.

Prin urmare, suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar deja cu un alt președinte al Rusiei. Trebuie să înregistrăm legal tot ceea ce am realizat deja de fapt. În Ucraina se decide soarta democrației în confruntarea cu tirania”, susține Zelenski.

Ucraina a semnat vineri, 30 septembrie, o cerere de aderare accelerată la NATO, după ședința Consiliului Național de Securitate, pe fondul anexărilor ilegale a teritoriilor ucrainene de către Rusia.

Știri.md amintește că liderul de la Moscova a organizat o ceremonie pompoasă de semnare a decretului de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării