main logo
905

Zelenski spune cum va răspunde la ordinul semnat de Putin

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a spus că va răspunde ordinului lui Vladimir Putin privind acordarea de urgență a pașapoartelor ruse unor ucraineni din regiunea Donbas, transmite Vedomosti.

Zelenski spune cum va răspunde la ordinul semnat de PutinZelenski va răspunde la ordinul de emitere a pașapoartelor ruse ucrainenilor

„Avem câteva căi, să spunem așa. Trebuie să fim creativi, rapizi și deștepți, așa cum suntem”, a spus Zelenski și a adăugat că în curând va ieși cu declarații despre posibile măsuri, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Recent, Vladimir Putin a semnat un decret prin care cetățenii din regiunile de sud-este ale Ucrainei vor putea primi cetățenia Federației Ruse mai ușor.

Potrivit acestui decret, o procedură simplificată le va permite locuitorilor din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, unde un război între separatişti pro-ruşi şi forţele ucrainene s-a soldat cu aproape 13.000 de morţi în cinci ani, să primească un paşaport rus.

Amintim că la 29 martie curent, în Federația Rusă a intrat în vigoare legea care permite președintelui țării să determine, prin decret și în scop umanitar, categoriile de cetățeni străini care pot pretinde la obținerea cetățeniei Rusiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării