main logo
367

Zelenski se va întâlni cu Putin și Merkel la Paris

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, urmează să se întâlnească la Paris, la o reuniune a formatului Normandia - pentru găsirea unei soluții conflictului din estul Ucrainei - cu Angela Merkel și cu Vladimir Putin.

Zelenski se va întâlni cu Putin și Merkel la ParisFoto: news.liga.net

Potrivit agenției France Presse, reuniunea va fi organizată de președintele Franței, Emmanuel Macron. Este prima în decurs de 3 ani la acest nivel, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Ministrul ucrainean de externe, Vadim Pristaiko, a dat asigurări ieri, la conferința internațională pentru securitate europeană de la Yalta, că președintele de la Kiev nu va face concesii la acest summit.

Cel mai controversat subiect este legat de organizarea alegerilor locale în zonele controlate de separatiștii pro-ruși. 

„Alegeri libere și corecte nu pot avea loc decât în zone libere și sigure”, a spus emisarul american pentru Ucraina, Kurt Volker, citat de AFP, care a continuat: „nu se poate să permiți Rusiei ca prin apropiații săi să controleze acest proces”. 

Unul dintre politicienii veterani ai Ucrainei, fostul președinte Leonid Kucima și-a exprimat și el ieri, la Yalta, îngrijorări legate de posibilitatea organizării unor alegeri în zonele din estul Ucrainei fără supravegherea sau implicarea Kievului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării