main logo
386

Zelenski: Rusia folosește centrala Zaporojie pentru șantaj nuclear

„Fiecare soldat rus care trage asupra centralei (nucleare - n.r.) sau care trage folosind centrala drept adăpost trebuie să înțeleagă că devine o țintă specială pentru agenții noștri de informații, pentru serviciile noastre speciale, pentru armata noastră”.

Zelenski: Rusia folosește centrala Zaporojie pentru șantaj nuclearFoto: profimedia

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

El nu a dat alte detalii, dar a repetat acuzațiile că Rusia folosește centrala pentru șantaj nuclear.

Țările din grupul G7 au făcut apel la Rusia să-și retragă trupele staționate la centrala Zaporojie, amintește Reuters.

Serviciul de informații militare al Ucrainei a avertizat asupra unor noi „provocări” ale Rusiei în zona centralei nucleare, iar primarul aflat în exil al orașului unde se află centrala a declarat că unitatea a fost bombardată de ruși.

Pe de altă parte, însă, un oficial local instalat de forțele ruse, Vladimir Rogov, a scris pe Telegram că forțele ucrainene bombardează centrala.

Consilierul prezidențial Mihailo Podoliak a acuzat Rusia de „lovirea unei părți a centralei nucleare unde se produce energia care alimentează sudul Ucrainei”.

„Scopul lor este să ne deconecteze (de la centrală - n.r.) și să dea vina pe armata ucraineană pentru asta”, a ssris Podoliak pe Twitter.

Serviciul de informații militare al Ucrainei susține că trupele ruse au amplasat un obuzier autopropulsat Pion în apropierea orașului și au pus steagul Ucrainei pe el.

De asemenea, agenția de informații a mai afirmat că atacul de joi asupra teritoriului centralei - în urma căruia Ucraina susține că au fost afectate infrastructura de pompare a apei și stația de stingere a incendiilor - a fost lansat din satul Vodiane, aflat sub controlul rușilor, care se situează la circa 7 km est de centrală.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării