main logo
2372

Zelenski: Modi poate influența sfârșitul războiului din Ucraina

India poate contribui la negocierile pentru încheierea războiului Rusiei în Ucraina, a declarat luni președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski: Modi poate influența sfârșitul războiului din UcrainaFoto: digi24.ro

Zelenski a declarat pentru The Times of India că New Delhi este un actor global cheie și ar putea aduce Moscova la masa negocierilor, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„[Premierul indian Narendra - n.red.] Modi este prim-ministrul unei țări cu adevărat uriașe din perspectiva populației, economiei, influenței și impactului”, a spus el. 

„Modi poate influența sfârșitul războiului din Ucraina. Aceasta este valoarea uriașă a sa în orice conflict, aceasta este valoarea uriașă a Indiei”, a adăugat Zelenski. 

Ucraina a ajuns să considere din ce în ce mai mult India - cea mai populată națiune din lume, care a promovat mult timp nealinierea în relațiile sale externe - drept intermediarul său ideal în relațiile cu Kremlinul. 

Deși New Delhi s-a abținut în mod constant să condamne invazia Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin și a căutat o relație de prietenie cu Moscova, a susținut respectarea suveranității și integrității teritoriale. Modi a promis să fie „un prieten” al Kievului și să contribuie la încheierea unui acord de pace în timpul unei vizite în capitala ucraineană în luna august. 

Zelenski a semnalat luni că este deschis ca New Delhi să fie vârful de lance al negocierilor de pace, afirmând că acestea ar putea avea loc „fără îndoială” în India.

El a adăugat însă că India ar putea exercita presiuni asupra Moscovei în alte moduri, cum ar fi „blocarea economiei rusești, blocarea resurselor energetice ieftine, blocarea complexului industrial de apărare al Rusiei”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării