main logo
839

Zelenski, mesaj pentru ruși: Tăcerea se apropie de nivelul complicității

Suntem în ziua cu numărul 173 a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina. În cel mai recent mesaj către națiune, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a afirmat duminică faptul că în cazul persoanelor cu cetățenie rusă „tăcerea se apropie de nivelul complicității” și că războiul va dura mai puțin dacă Ucraina va fi mai puternică și Rusia mai slabă, potrivit agenției Ukrinform.

Zelenski, mesaj pentru ruși: Tăcerea se apropie de nivelul complicitățiiFoto: Captură video

„Lucrăm pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei şi pentru stimularea cetățenilor statului terorist să își simtă partea de responsabilitate pentru ce se întâmplă. Discuția despre restricțiile cu privire la viză în Europa pentru deținătorii de pașaport rusesc se extinde în fiecare zi, se alătură noi state şi noi politicieni.  

Le sunt recunoscător ofițerilor noștri de la informații, polițiștilor, jurnaliștilor şi tuturor celor care muncesc pentru stabilirea datelor complete despre ucigașii ruși. Trebuie să ne amintim că atunci când răul ajunge la asemenea proporții, tăcerea oamenilor se apropie de nivelul complicității. Dacă ai cetățenie rusă şi rămâi tăcut, asta înseamnă că nu lupți, că susții ce se întâmplă. Și indiferent unde ești, în Rusia şi în străinătate – vocea ta ar trebui să susțină Ucraina, drept urmare să fie împotriva războiului”, a spus Zelenski, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Președintele ucrainean a subliniat și că Ucraina şi-a dorit şi îşi dorește mereu pace. 

„Până acum, Rusia crede în teroare, rămâne sub efectul iluziilor propagandistice şi încă speră că poate reuși ceva prin diverse forme de șantaj. Nu va fi așa. Trebuie să ne apărăm, trebuie să răspundem oricărei manifestări a terorismului, tuturor bombardamentelor. 

Din nefericire, avem pierderi. Însă trebuie să luptăm pe toate fronturile, să ne întărim statul cât de mult posibil, să ne păstrăm unitatea și să atragem şi mai multe țări în coaliția noastră anti-război. Cu cât va fi Ucraina mai puternică, cu atât va fi Rusia mai slabă şi, drept urmare, va dura războiul mai puțin”, se mai arată în declarația liderului de la Kiev.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării