main logo
966

Zelenski, figurat într-un dosar Kroll de spălare de bani

Candidatul pentru funcția de președinte al Ucraine, Vladimir Zelenskii se pare că nu este atât de onest cum a ales să apară în fața cetățenilor, fiind o întruchipare a eroului serialului „Sluga Poporului”.

Zelenski, figurat într-un dosar Kroll de spălare de bani

Zelenskii și proiectul umoristic pe care îl conduce el, „Cvartalul 95” sunt implicați într-un raport al cunoscutei companii Kroll, privind spălarea banilor din banca PrivatBank, transmite Știri.md cu referire la Telegraph.md.

Pe conturile „Cvartal 95” și personal al lui Vladimir Zelenskii, au fost transferate 41 de milioane de dolari, înainte de naționalizarea PrivatBank, în timpurile când la conducerea acesteia se afla oligarhul Igor Kolomoiskii. Despre acest lucru, a comunicat unul din deputații din blocul lui Petro Poroșenco, Vladimir Ariev, care a spus că proiectul „Cvartal 95”, a obținut credite neperformante în valoare de 41 de milioane de dolari.

Acesta a prezentat mai multe documente, care includ numerele contractelor și datele transferurilor bancare. Sursele materiale au fost împărțite pe mai multe depozite, care la rândul lor transferau bani pe companii offshore, în urma cărora era imposibil de a identifica localizarea actuală a banilor. Firmele erau înregistrate pe numele reprezentanților „Cvartal 95” printre care și Vladimir Zelenskii.

Amintim că în Ucraina a avut loc o schemă asemănătoare cu cea din Republica Moldova de spălare a banilor. În urma acestuia, statul a fost prejudiciat cu peste 1.5 miliarde de dolari sau peste 37 miliarde de grivne.

În noiembrie 2016, guvernul Ucrainei, după propunerea Băncii Naționale și a foștilor acționari ai PrivatBank, unul din ei fiind Igor Kolomoiskii, a decis să naționalizeze activele băncii.

În anul 2018, Banca Națională a Ucrainei a dat în judecată pe Igor Kolomoiskii, pentru că acesta nu și-a îndeplinit obligațiunile. Toate încercările BNU de rezolva problemele cu oligarhul fugar, s-au dovedit a fi zadarnice. Astfel, în data de 18 decembrie 2018, autoritățile din Ucraina au cerut prin judecată de la Kolomoiskii suma de 6.64 miliarde de grivne.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării