main logo
3177

Zelenski, după bombardarea Odesei: Rusia își va încălca întotdeauna promisiunile

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă, după ce forțele rusești au atacat cu rachete portul Odesa de la Marea Neagră, că bombardamentul demonstrează că Rusia va găsi întotdeauna o modalitate de a nu pune în aplicare acordul privind exportul cerealelor ucrainene încheiat cu ONU, Turcia și Ucraina.

Zelenski, după bombardarea Odesei: Rusia își încălca promisiunileFoto: President of Ukraine

Potrivit ultimelor informații, pagubele au fost minime. Nu au fost raportate imediat victime, transmite Știri.md cu referire la G4media.ro.

„Aceasta dovedește un singur lucru: indiferent de ceea ce spune și promite Rusia, va găsi modalități de nu se ține de cuvânt”, a subliniat el.

Atacul Rusiei vine la doar o zi după ce Ucraina și Rusia au semnat un acord susținut de ONU pentru a permite exportul a milioane de tone de cereale din porturile blocate de la Marea Neagră.

În momentul de față Odesa a rămas practic singurul mare port al Ucrainei la Marea Neagră, singurul prin care poate trece o cantitate însemnată de mărfuri. Acordul semnat vineri deschide calea către volume semnificative de exporturi comerciale de alimente din trei porturi ucrainene cheie - Odesa, Cernomorsk și Yuzhny, însă dintre acestea Odesa este de departe cel mai mare și prin care erau așteptate să treacă cele mai multe mărfuri.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării