main logo
828

Zelenski: Donbasul s-ar putea transforma într-o a doua Transnistrie

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a spus că Donbasul acaparat se deosebește de Transnistria doar prin faptul că în Ucraina se trag focuri de armă.

Zelenski: Donbasul s-ar putea transforma într-o a doua TransnistrieFoto: lyberti.com

El a spus acest lucru în timpul unei conferițe de presă, comentând problema că dacă nu se ajunge la anumite acorduri în timpul unei întâlniri de țări în "formatul normand", este posibil să înghețe conflictul din Donbas, transmite Știri.md cu referire la unian.net.

"Eu nu aș dori să fie înghețat conflictul din Donbas, chiar nu aș vrea ca la noi să fie ca în Transnistria sau Abhazia ...", a menționat Zelenski.

Președintele Ucrainei a subliniat că nu poate garanta că acest lucru nu se va întâmpla.

"Ce este acum acolo? Acum, acolo la noi e Transnistria, practic. Singurul lucru care distinge Donbasul ocupat de Transnistria sau de „versiunea Abhazia "astăzi, este că am tras focuri de armă și asta este totul. 

Dar fizic nu contează dacă vom instala un gard sau nu. Adică, dacă nu există nicio relație și nu recunoaștem că acest teritoriu este separat - acesta va fi Transnistria. Nu aș vrea ca acest lucru să se întâmple, chiar nu aș vrea", a subliniat președintele de la Kiev.

Războiul din estul Ucrainei s-a soldat cu aproape 13.000 de morţi din 2014.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării