main logo
1704

Zelenski contestă rolul de mediator al lui Orban în războiul cu Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că premierul ungar Viktor Orban nu poate media conflictul dintre Rusia și Ucraina pentru a pune capăt războiului din Ucraina care durează de 28 de luni, misiune despre care liderul de la Kiev susține că și-o pot asuma doar puterile mondiale cum sunt China, SUA sau UE, a consemnat Reuters.

Zelenski contestă rolul de mediator al lui Orban în războiul cu RusiaFoto: digi24.ro

Doar economiile sau țările cu forțe armate mult mai puternice decât ale Rusiei ar putea gestiona o misiune de mediere, consideră Zelenski, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Sunt multe astfel de țări în lume? Nu. Cred că SUA și China sunt astfel de țări. Și UE, nu doar o țară, ci întreaga UE. Asta ar putea fi într-adevăr o misiune de mediere”, a spus Zelenski în cursul unei vizite în Polonia. 

El a ținut să asigure că negocierile lui Orban cu Putin, care au stârnit o controversă în UE, nu au fost coordonate cu Kievul. 

„Chiar dacă (președintele rus Vladimir) Putin se întâlnește cu un stat anume, asta nu înseamnă că vrea să pună capăt războiului”, a mai explicat președintele ucrainean. 

Orban, a cărui țară deține președinția semestrială prin rotație a Uniunii Europene, s-a aflat luni la Beijing pentru o vizită neanunțată în cadrul „misiunii sale de pace”, care nu a fost asumată de restul UE și în cadrul căreia s-a întâlnit săptămâna trecută, la Moscova, cu președintele rus Vladimir Putin și, la Kiev, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării