main logo
608

Zelenski, ales președinte al Ucrainei, cere întărirea sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei

Vladimir Zelenski, ales duminică noul președinte al Ucrainei, a cerut întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei, după ce Vladimir Putin a semnat miercuri un decret prin care locuitorii regiunilor separatiste din estul Ucrainei vor putea primi mai ușor naționalitatea rusă, relatează AFP.

Zelenski cere întărirea sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei

De asemenea, Petro Poroșenko a spus că Moscova a încălcat legea internațională, potrivit Reuters. Măsura anunțată de Putin este denunțată de noul președinte al Kievului ca fiind ”o lovitură de cuțit în spate”. ”Ucraina se bazează pe sprijinul comunității internaționale (...) și pe întărirea presiunii diplomatice și a sancțiunilor împotriva Rusiei”, a spus Zelenski, transmite Ştiri.md cu referire la hotnews.ro.

Vladimir Putin a declarat miercuri că este inacceptabil faptul că rezidenții din regiunile din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, nu au niciun fel de drepturi, însă a susținut că nu dorește să-i creeze probleme noului președinte de la Kiev, Vladimir Zelenski.

Potrivit decretului publicat pe site-ul Kremlinului, o procedură simplificată va permite locuitorilor din regiunile ucrainene Doneţk și Luhansk, unde un război între separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene a făcut aproape 13.000 de victime în cinci ani, să primească pașaport rusesc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării