main logo
1330

Zelenski a vizitat trupele din Donbas: A purtat cască și vestă antiglonț

Forţele armate ale Ucrainei sunt capabile să respingă orice atac din partea Rusiei, a declarat luni preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, cu prilejul marcării Zilei Forţelor Armate, printr-o desfăşurare de vehicule blindate americane şi de nave de patrulare, transmite Reuters.

Zelenski a vizitat trupele din Donbas: A purtat cască și vestă antiglonț Foto: President.gov.ua

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, s-a deplasat luni pe linia frontului cu separatiştii proruşi în Donbas, în estul ţării, pe fondul tensiunilor cu Rusia, acuzată de pregătirea unei invazii asupra Ucrainei, relatează AFP, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

„Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră astăzi, vă mulţumesc pentru protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a spus şeful statului, citat într-un comunicat, vizitând poziţii ucrainene în regiunea Doneţk.

În imaginile publicate de preşedinţia de la Kiev, Zelenski apare cu cască pe cap şi cu vestă antiglonţ de camuflaj, mergând prin tranşee cu soldaţii.

„Cu astfel de oameni ca voi, vom învinge negreşit”, a asigurat preşedintele ucrainean, înmânând soldaţilor decoraţii de stat şi cadouri, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la formarea forţelor armate ale Ucrainei, după proclamarea independenţei sale, în 1991, în urma prăbuşirii URSS.

Vizita sa în Donbas intervine într-un context de tensiuni grave între Rusia şi Ucraina, susţinută de aliaţii ei occidentali, care acuză Kremlinul de pregătirea unei invazii iminente asupra Ucrainei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării