1 185
0
Zelenski a concediat-o pe soția lui Poroșenko și a angajat-o pe a sa în locul ei
1 185
0

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a concediat-o pe soția fostului șef al statului Piotr Poroșenko Marina din Consiliul pentru Dezvoltarea Complexului Național Cultural-Artistic și de Muzeu „Mistețki arsenal”.

Foto: lenta.ru

Decretul în cauză a fost publicat pe site-ul șefului statului, relatează lenta.ru. 

Postul Marinei Poroșenko va fi ocupat de actuala Prima Doamnă a Ucrainei, Elena Zelenskaia, transmite Știri.md cu referire la noi.md

Anterior Marina Poroșenko a părăsit funcția de președinte al Fondului pentru Cultură al Ucrainei (UKF), explicîndu-și decizia prin presiunea din partea actualilor autorități. 

Soția fostului lider ucrainean a spus că propunerea privind încetarea mandatului ei înainte de termen a fost lansată în cadrul Consiliului de Observatori al UKF de către ministrul Culturii, Tineretului și Sportului al Ucrainei, Vladimir Borodeanski. 

Ea s-a arătat convinsă că inițiatorul acestui pas a fost oficiul Președintelui Ucrainei, de aceea prin demisia sa ea speră să prevină presiunea politică asupra membrilor echipei sale. 

Potrivit Marinei Poroșenko, singura obiecție care ar putea apărea este numele ei. 

Însă ea nu intenționează să îl schimbe, deoarece îl poartă deja mai bine de 30 de ani și „se mândrește cu faptul că a ajuns să fie înscrisă în istoria Ucrainei”.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter