main logo
579

Zeci de români aflați la muncă în Germania, testaţi pozitiv cu COVID-19

Un cetăţean român care lucra la o companie de prelucrare a cărnii din Straubing-Bogen (landul Bavaria) a fost internat într-o unitate medicală, după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19, iar alţi 41 au fost testaţi pozitiv, majoritatea fiind asimptomatici, informează, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul unui comunicat.

Zeci de români aflați la muncă în Germania, testaţi pozitiv cu COVID-19Foto: tv8.md

MAE, prin Consulatul General al României la Munchen, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea unor cazuri de infecţie cu virusul Covid-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.net.

Consulatul General al României la Munchen a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale şi compania angajatoare, în regim de urgenţă, pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv se regăsesc şi cetăţeni români.

"Potrivit datelor obţinute de către oficiul consular de la autorităţile locale, un cetăţean român, depistat pozitiv cu Covid-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment. Totodată, MAE menţionează că un număr de 41 de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la această companie au fost testaţi pozitiv cu virusul Covid-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome uşoare. O parte dintre aceştia au ieşit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură”, menţionează sursa citată.

MAE precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării