main logo
403

Zeci de persoane, condamnate după protestele violente din Paris

Douăzeci de persoane care au participat la protestele violente din Paris au fost condamnate marți în procedură răpită. În urma incidentelor, sute de persoane au fost rănite și s-a lăsat și cu pagube materiale importante.

Zeci de persoane, condamnate după protestele violente din Paris

Protestatarii violenți au fost condamnați la câteva luni de închisoare cu suspendare, conform Le Figaro.

Aproximativ 260 de persoane au fost rănite în timpul protestelor din Paris, transmite Știri.md cu referire la Antena3.ro.

Protestele „vestelor galbene", numele sub care este cunoscută această mişcare creată pe reţelele de socializare, fără tutela vreunui partid sau sindicat, au fost determinate de anunţul guvernului francez privind scumpirea carburanţilor.

Conform datelor oficiale, sâmbăta trecută, aproape 290.000 de persoane au manifestat în 2.034 de adunări în toată ţara. 

Mişcarea a fost marcată de decesul unei manifestante, lovită de o şoferiţă la un baraj în Savoia. Un număr de 409 persoane au fost rănite în timpul manifestaţiilor, din care 14 grav, inclusiv din rândul forţelor de ordine, iar 282 au fost arestate.

Executivul francez a aprobat o majorare a taxelor pentru carburanţi de 7,6 eurocenţi pe litru pentru motorină şi de 3,9 eurocenţi pentru benzină, pentru a reduce utilizarea autovehiculelor poluante şi a promova energia curată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării